Atelier

Velkommen ind i varmen

På klippekysten sydøst for Gudhjem finder du glaskunst i verdensklasse. I vores atelier møder det ypperste håndværk en glødende passion for glassets uendelige muligheder.

Besøg webshoppen med brugsglas og unikaværker fra anerkendte glaskunstnere. Og hvis du vil helt tæt på, når glaskunstens hemmeligheder afsløres, er du også velkommen i atelieret – med både værksted, butik og events.


Følg os på Facebook og Instagram og tilmeld dig nyhedsbrevet. Her kan du læse om særlige tema-aftener, nye unikaværker og sidste nyt fra glaskunstens verden.

Samarbejdet & inspirationen

Inspirationen til vores arbejde kommer hovedsageligt fra naturen på Bornholm. Den kreative proces er en "Ping-pong" imellem os og den varme glasmasse. Vores fortolkning er baseret på et fælles grundlag, gennem nysgerrige interaktioner, som til sidst ender i et fælles samarbejde. Det er her, vores hjerter er!

Majs

Majs dyrker vi i vores have ... ikke gul Sukkermajs, men den flerfarvede Majs fra indfødte indianere, udviklet fra vilde græsarter i Mellemamerika engang i fortiden. 

Biodiversitet: utrolige sammentræf, vedholdenhed og mangfoldighed ... Alle er de komponenter i en vidunderlig plante.

Majs er en fantastisk inspirations kilde.Hvem ville have troet, at noget så simpelt som majs, kan blive en kaskade af nuancer, toner, gentagelser og ensartethed.

Bikube

En Bikube blev blæst ned af stormen. Den havde en ubegribelig kompliceret struktur bestående af sekskantede rør. Bikubens dybde blev dannet af lavninger, intensiverede af skygge og lys, hvilket vi prøver at få vores glas til at udtrykke.

Havet

Gentagelsen, konstant bevægelse. Havet, denne væske som på mange måder minder om det varme flydende glas, vi arbejder med . Vibrerende farver og teksturer - aldrig det samme ... som truende tungt blåt tordenvejr eller en lys sommerdag med det smukkeste turkise vand , bølger ; bølge sprøjt ; bølger - at fange øjeblikket.

Snefnug

Her på Bornholm kan vintrene være mørke og kolde. De små mængder af køligt dagslys, omgivet af vand i talrige frosne variationer, frembringer utallige inspirationskilder for os.
Glas kan sammenlignes med en væske, såsom vand. Normalt udtrykker vi vores idéer ved hjælp af den flydende varme glasmasse; vi arbejder i væsker. Når glasmassen køles ned, kan den identificeres med noget frossent, ligesom is.